4H-yrittäjyys, Suomen 4H-liitto

Ala 4H-yrittäjäksi! Oletko 13–28-vuotias ja miettinyt miltä tuntuisi toimia yrittäjänä? 4H-yrittäjänä saat kaiken avun ja tuen yrityksen perustamiseen.

4H-yrittäjänä voit toimia millä toimialalla tahansa ja tehdä mitä tahansa! Tee siis sitä mitä osaat parhaiten. Onko se valokuvaamista tai eläintenhoitoa? Onko se siivoamista tai lastenhoitoa? Onko se ehkäpä lumenkolausta tai renkaiden vaihtoa?

4H-yrittäjistä iso osa toimii myös sekatyöyrittäjinä. He siis tekevät sellaisia palvelutöitä, joille sattuu olemaan tarve: kaupassakäyntiä, ikkunoiden pesua, koirien ulkoiluttamista, leipomista, taimien istuttamista, ihan mitä vaan! Sinulla ei tarvitse siis olla valmista yritysideaa tullessasi yrityskoulutukseen. Yrityskoulutuksessa pääset pureutumaan juuri sinun vahvuuksiisi, joiden kautta oikea toimialakin löytyy.

4H-yhdistyksiä on Lapissa 11 paikkakunnalla. Näillä kaikilla paikkakunnilla voit perustaa oman 4H-yrityksen. Voit myös perustaa 4H-yrityksen, vaikka omalla paikkakunnallasi ei olisi 4H-yhdistystä ottamalla yhteyttä naapuriyhdistykseen.

Katso alta alkavat 4H-yrityskoulutukset ja ilmoittaudu mukaan! Lisätietoa ja ilmoittautumislomakkeet löydät alla olevien linkkien kautta:

Rovaniemen 4H-yrityskoulutus 11.-18.11.2020 >>

Sodankylän 4H-yrityskoulutus alkaa viikolla 47 >>

Tervolan 4H-yrityskoulutus 9.11.2020 alkaen >>

Tornion 4H-yrityskoulutus 19.11.2020 alkaen >>

Voit myös perustaa 4H-yrityksen alla olevien 4H-yhdistysten kautta ottamalla niihin suoraan yhteyttä:

Kittilän 4H-yhdistys, ota yhteyttä >>

Kolarin 4H-yhdistys, ota yhteyttä >>

Posion 4H-yhdistys, ota yhteyttä >>

Ranuan 4H-yhdistys, ota yhteyttä >>

Sallan 4H-yhdistys, ota yhteyttä >>

Simon 4H-yhdistys, ota yhteyttä >>

Ylitornion 4H-yhdistys, ota yhteyttä >>

Usein kysytyt kysymykset

Mitä reunaehtoja on 4H-yrityksen perustamiselle?

• 13-28 –vuotias paikallisen 4H-yhdistyksen jäsen • Tehdään kirjallinen suunnitelma yrityksestä • Perustamisilmoitus 4H-yhdistykseen • Voi toimia yksin tai ryhmässä (jokaisella yrityksellä on oma yritysohjaaja) • Yrityksen myynti on vuodessa 50-7000 euroa • Toiminta on hyvän maun mukaista • Yritys sitoutuu 4H:n arvoihin • Tehdään vuosittain toimintaraportti ja talousraportti 4H-yhdistykseen

Minkä ikäisiä 4H-yrittäjät ovat? Onko yritystoiminta vain hetken juttu vai voiko kestää pidempään?

4H-yrittäjiä on kaiken ikäisiä (13-28). Arvion mukaan yrittäjien keski-ikä on 14-16 vuoden välillä. Osa 4H-yrityksistä toimii esimerkiksi vain kesän ajan ja osalla yritystoiminta kestää vuosien ajan.

Paljonko 4H-yrityksiä tai 4H-yrittäjiä on tällä hetkellä. Tienaavatko nuoret yritystoiminnallaan?

Yritysten määrä tilastoidaan vuosittain, vuonna 2019 toimi noin 1500 yrittäjää. Yrityksen voi perustaa yksin tai ryhmässä. Yritysten lukumäärä on kasvussa. Vuonna 2019 yritysten keskimääräinen myynti oli noin 1200 euroa. Yhteensä 4H-yrittäjät tienasivat 1,7 miljoonaa euroa.

Kilpailut ovat päättyneet. Kiitos mielenkiinnosta.