Ammattiopisto Lappia

Tarjoamme käytännönläheistä ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille. Lappian päätoimipaikka on Torniossa.

Lappia on parasta Lappia! Toimipisteemme ovat Kemissä, Louella, Muoniossa, Rovaniemellä ja Torniossa. Toteutamme monipuolisia koulutuksia myös muualla Suomessa sekä palvelemme asiakkaita myös rajan yli Ruotsiin ja Norjaan.

Yhteishakuarvonta

Pop&Jazz Konservatorio Lappia: http://www.lappia.fi/lappia/yhteystiedot/toimipisteet/pop-jazz-konservatorio-lappia-tornio

https://www.facebook.com/MusiikkitaloTornio

https://www.instagram.com/konditorialappia/?hl=fi

https://www.instagram.com/lappianpuki/

Usein kysytyt kysymykset

Millaiset koulupäivät siellä on? Onko pitkiä päiviä ja tuleeko läksyjä?

Millaiset koulupäivät siellä on? Onko pitkiä päiviä ja tuleeko läksyjä? Koulupäivien pituus vaihtelee eri aloilla. Normaalisti varsinaiset opiskelupäivät ovat 6 – 7 tuntia, perjantait ovat lyhyempiä, että asuntolassa asuvat opiskelijat pääsevät ajoissa viikonlopunviettoon ja ehtivät kulkuvälineisiin. Työelämäjaksolla noudatetaan työpaikan aikatauluja, jolloin päivät voivat olla pitempiäkin. Opiskeluun kuuluu myös kotona tehtäviä harjoituksia ja kirjallisia tehtäviä, jotka ovat verkkotehtäviä ja joilla on määrätty palautuspäivä. Opiskeluun voi liittyä myös etäopetusta ja etäopiskelua.

Mitä hyötyä ammattikoulusta on tulevaisuudessa?

Ammattiopiston käyneellä on hyvät tiedot ja taidot omasta ammatistaan ja sen kehitysnäkymistä. Ammattilainen osaa yhdistää teoriaa ja käytäntöä toisiinsa sujuvasti. Ammattiopiston käynyt saa myös rohkeutta toimia omassa ammatissaan, koska saa harjoitella ja kokeilla erilaisia tapoja tehdä työtä, hän omaksuu uusimpia tekniikoita.

Miten kaksoistutkinto menee/toimii käytännössä, pitääkö olla hyvä keskiarvo

Kaksoistutkinnolla tarkoitetaan tavallisesti sitä, että opiskelija yhdistää ammatin opiskelun ja lukio-opiskelun. Ammattiopistossa opiskellaan ammatin perusteet ja tehdään näytöt. Lukiossa opiskellaan 35 – 55 kurssia ja kirjoitetaan ylioppilastutkinnossa 5 eri koetta. Ammatillinen tutkinto on 180 osaamispistettä ja tästä määrästä lukiosta saadaan noin 52 osaamispistettä, jolloin ammattiopintoja opiskellaan noin 128 osaamispistettä. Opiskelu tapahtuu jaksovaihdolla siten, että lukiossa ollaan 2 – 3 jaksoa lukuvuodessa. Pääsyvaatimuksena kaksoistutkintoon on lukuaineiden ka 7,0 ja äidinkielen pitää olla vähintään 8.

Millaista se työharjoittelu on?

Työelämäjaksolla ollaan oppimassa ammattia työelämässä. Työpäivät ovat työpaikan käytäntöjen mukaisia. Työpaikalla on opiskelemasi alan osaamista, jota sinä menet oppimaan. Työelämäjaksoja voi olla eri työpaikoissa, koska monella alalla on erilaisia ja eri töihin erikoistuneita yrityksiä. Menet siis tekemään töitä ja kehittämään osaamistasi.

Mitä tarkoittaa näyttö?

Näyttö tarkoittaa sitä, että sinä osoitat osaamisesi oman alasi erilaisissa työtehtävissä. Jokaisessa tutkinnossa on 5 6 eri tutkinnonosaan liittyvää näyttöä. Sinä näytät, että osaat tehdä työtä työturvallisuusohjeitten mukaan, huolellisesti, taloudellisesti, riittävän ripeästi ja niin, että mahdollinen asiakas on valmis hyväksymään työnjäljen. Kenenkään ei tarvitse antaa näyttöä ilman harjoittelua vaan ensin harjoitellaan ja sitten vasta näytetään osaaminen.

Mihin menee, jos ei yhtään tiedä mihin menis?

Jos et yhtään tiedä mihin menisit eikä sinulle ole tullut mieleen mitään yhtä alaa, joka kiinnostaa niin ammatilliseen kouluun valmentava VALMA-koulutus voisi olla sinulle oikea paikka. Siellä saat lisäohjausta ja myös miettimisaikaa löytääksesi oikean koulutusalan itsellesi.