Cash n’ Jeti -mobiilipeli (Yritystä pelissä -hanke)

Uusi Cash n’ Jeti -mobiilipeli julkaistaan marraskuussa 2020! Cash n’ Jeti -pelissä pääset pyörittämään omaa yritystäsi kaupunkiympäristössä. Päihitä Cash ja ole  Peliferian kingi!

Oletko kulmakunnan terävin bisneshai? Selvitä se Cash n’ Jeti -pelissä!

Cash n’ Jeti on Suomen 4H-liiton ja Lapin ammattikorkeakoulun yhteistyössä luoma mobiilipeli, jossa pelaajan tarkoituksena on kasvattaa omaa bisnestä ja menestyä.

Cash n’ Jeti -mobiilipeli käynnistyy suomalaisessa kaupunkiympäristössä, josta löytyvät pelaajan bisnekselle olennaiset elementit ja kohteet, kuten pankki, kauppa, mainostoimisto ja maatila. Pelaajan tehtävänä on täyttää pelaajan yritykselle tulevia tilauksia hankkimalla siihen resursseja ja valmistamalla tuotteita tai palveluita.

Pelissä neuvoja antavat Bud Jeti ja Sir Winston Cashwell. Sir Winston Cashwellin neuvoja ei kuitenkaan aina kannata ottaa todesta, sillä hän on pahin kilpailijasi ja maustaa usein kommenttinsa sarkasmilla ja pilkalla. Bud Jeti on sen sijaan ystäväsi ja haluaa auttaa yritystäsi menestymään.

Peli sisältää joukon minipelejä, joita voit pelata huviksesi ja ansaita niistä gemejä, jotka auttavat sinua pelissä eteenpäin, tai sitten voit hyödyntää minipelejä oikean 4H-yrityksen perustamisessa. Minipelit on luotu 4H-yrittäjän työkirjan tehtävien pohjalta ja niiden tarkoituksena on antaa ideoita oman yritystoiminnan pyörittämiseen. Minipelit tulevat myös www.cashnjeti.fi-sivustolle nettiversioina.

Mobiilipeli julkaistaan marraskuussa 2020. Siihen asti, käy katsomassa lisätietoja ja behind the scenes –materiaaleja sekä osallistumassa arvontaan Cash n’ Jetin omalla Instagram-tilillä: www.instagram.com/cashnjeti

Cash n’ Jeti -pelin takana on Yritystä pelissä -hanke. Hankkeen rahoittaa Lapin ELY-keskus Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014-2020. Hankkeen toteutusaika on 1.1.2019-30.4.2021. Hankkeen toteuttajia ovat Suomen 4H-liitto ja Lapin ammattikorkeakoulu. Hankkeen pääasiallisena tarkoituksena on luoda mobiilipeli, joka innostaa nuoria yrittäjyyden pariin.

Usein kysytyt kysymykset

Onko peli maksullinen?

Ei, peli on maksuton.

Pitääkö olla oma yritys, että voi pelata?

Ei tarvitse olla. Voit valita peliä aloittaessa itsellesi mieluisen toimialan ja pelata sen alan yrityksellä.

Miten peli liittyy 4H:hon?

Peli on rakennettu 4H-yrittäjän työkirjan pohjalta ja siinä on ideana harjoitella 4H-yrittäjyydessäkin tarvittavia taitoja, hauskoja elementtejä unohtamatta.