Elintarvikealan perustutkinto (elintarvikkeiden valmistaja, leipuri-kondiittori)

Elintarvikealalla tarvitaan hyvää makuaistia ja gastronomista näkemystä. Kuluttajien toiveet ja käyttäytyminen ohjaavat tuotteiden kysyntä ja tuotekehitystä.

Leipuri-kondiittori valmistaa kahvileipiä, kakkuja, leivoksia sekä muita asiakkaiden toivomusten mukaisia tuotteita. Työhön kuuluu myös uusien tuotteiden kehittely. Työpaikkana voi olla leipomo, kahvila-konditoria, paistopiste tai suurtalous- ja ravintola-alan toimipiste.

Elintarvikkeiden valmistaja työskentelee esimerkiksi kaupassa tai teollisuudessa elintarviketuotannon valmistuksessa, myynnissä tai markkinoinnissa tai itsenäisenä yrittäjänä. Ammattiosaamiseen kuuluu tuotekehitystä, tuotteiden valmistusta ja myyntityötä.

Usein kysytyt kysymykset

Missä voi työskennellä?

Elintarvikkeiden valmistaja työskentelee valmistus-, pakkaus- ja varastointitehtävissä elintarviketuotantolaitoksissa tai elintarviketeollisuudessa tai elintarvikeliikkeiden myynti- ja esittelytehtävissä. Leipuri-kondiittori työskentelee leipomoissa ja konditorioissa tai teollisuusleipomoissa, paistopisteissä, kahvila-konditorioissa, suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteissä tai pitopalveluyrityksissä valmistus-, pakkaus- ja myyntitehtävissä.

Mitä vaaditaan alalle työllistymiseen?

Luotettavuutta, vastuullisuutta  ja oma-aloitteisuutta sekä yhteistyötaitoja ja asiakaspalveluhenkisyyttä, taitoa suunnitella omaa työtä ja tulkita ohjeita sekä  ottaa vastuu omista töistään, arvioida omaa työsuoritustaan ja kehittää ammattitaitoaan.

Kilpailut ovat päättyneet. Kiitos mielenkiinnosta.