Lapin Keskustanuoret

Keskustanuoret on Lapin vaikuttavin nuorisojärjestö. Teemme politiikkaa ja pidämme yhdessä hauskaa. Tapaamme toisiamme, hengaamme yhdessä ja autamme ihmisiä.

Keskustanuorten tärkein toiminnan tarkoitus on tarjota nuorille väylä vaikuttaa yhteiskuntaan. Keskustanuorissa oppii olemaan asiallisesti eri mieltä sekä viemään kehitysideoita oikeasti eteenpäin.

Yhteinen vaikuttamistyö tehdään arvojen pohjalta. Tärkeimmät neljä arvoa ovat:

  • Sivistys
  • Kestävä kehitys
  • Yhdenvertaisuus
  • Yhteisöllisyys

Puolueiden kautta tapahtuu lähes kokonaan suomalaisen yhteiskunnan kehittäminen ja siksi on tärkeää olla puolueen jäsen, jotta pystyy oikeasti vaikuttamaan eikä vain valittamaan.

Hauskanpito on myös tärkeää. Siksi esimerkiksi Lapin Keskustanuoret järjestää pikkujouluja, käy ravintolassa yhdessä ja auttaa vanhuksia lumitöissä.
Lähiaikoina on edessä myös kuntavaalikampanjointia, johon uudet jäsenet ovat tervetulleita ehdokkaiksi ja tukijoukkoihin.

Muista osallistua ständillä S-ryhmän lahjakorttien arvontaan!

Liity jäseneksi

Osallistu arvontaan, palkintona S-ryhmän lahjakortteja

Usein kysytyt kysymykset

Paljonko jäsenyys maksaa?

Jäsenmaksumme (20e/vuosi) on vapaaehtoinen, eli jos haluat liittyä mukaan, se ei velvoita mihinkään! Jäsenyyden voi myös lopettaa, jos siltä tuntuu.

Asun kaukana kaikesta, kuinka osallistun toimintaan?

Asuinpaikka ei ole este toiminnalle! Toimimme entistä enemmän verkossa ja koetamme mahdollisuuksien mukaan järjestää kyyditykset tapahtumiimme. Lisäksi voit osallistua puolueemme tapahtumiin oman kuntasi Keskustan tapahtumissa. He auttavat ja tukevat sinua.

Maksaako toiminta?

Toiminta Lapissa on pääsääntöisesti ilmaista. Jos teemme jotain kalliimpaa, saatamme periä pienen omavastuun (esim. pakohuone 5e). Kun menemme porukalla muualle Suomeen valtakunnallisiin tapahtumiin, järjestämme kyydit kaikille ja sinun tarvitsee maksaa vain osallistumismaksu (sis ruoan ja majoituksen). Oman kuntasi Keskusta saattaa maksaa nämäkin sinulle, mikäli pyydät heiltä tukea. Kun hengaamme porukalla, maksamme kaikille mässyt ja eväät.

Kuinka vaikutamme politiikassa?

Teemme kannanottoja ja aloitteita ja vaikutamme Keskustan linjaan ja lappilaisiin poliitikkoihin. Herätämme keskustelua poliittisista ksysymyksistä. Lisäksi valmennamme nuoria vaikuttamaan ja autamme nuoria ehdokkaita pääsemään kunnanvaltuustoon. Tuemme myös mm. nuorisovaltuustotoiminnassa.

Minkälaista politiikkaa teemme?

Teemme jäsentemme näköistä politiikkaa, eli jos liityt meihin, pääset muodostamaan poliittisia linjojamme ja voit saada vaikka oman vastuualueen!

Onko toiminta pelkkää pönötystä?

Ei ollenkaan! Virallisen pönötyksen lisäksi teemme suurimman osan toiminnastamme vapaamuotoisena. Hengaamme ja teemme muutakin kuin politiikkaa. Olemme kaveriporukka ja harrastejärjestö. Saatamme käydä vaikka suunnistamassa tai vain pizzalla! Käymme myös kouluttamassa lappilaisia nuoria kouluissa ja muissa mahdollisissa paikoissa vaikuttamisen saloihin.

Kuinka paljon meitä on?

Meillä on toista sataa jäsentä, joista aktiivisia toimijoita on puolet. Osa jäsenistä on aktiivisia oman kuntansa politiikassa, osa taas piiritasolla järjestötyössä. Meillä on paljon eri tasoja toimia.

Miten meille pääsee mukaan?

Helposti! Täytät vain jäsenhakemuksen tai arvontalomakkeeseen tiedon, että olet kiinnostunut toiminnastamme. Otamme sitten sinuun yhteyttä!