Osuuskauppa Arina

Osuuskauppa Arina on asiakasomistajiensa omistama ja kehittyvä palvelualan yritys, jonka tehtävänä on tuottaa kilpailukykyisiä etuja ja palveluja asiakasomistajilleen.

Arina on S-ryhmän alueosuuskaupoista maantieteellisesti suurin ja pohjoisin, toimialuetta on aina Pyhännältä Inariin asti. Toimipaikkoja on yhteensä 183 kpl niin marketkaupan, erikoistavarakaupan, liikenneasemakaupan kuin matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialoilla. Joukkoomme kuuluu yli 3000 pohjoissuomalaista osaajaa ja olemme suurin yksityinen työnantaja Tampereen pohjoispuolella.

Me Osuuskauppa Arinassa tahdomme jokapäiväisillä teoillamme varmistaa, että Pohjois-Suomi on parempi paikka elää. Että pohjoinen pysyy elinvoimaisena, mitä ikinä muualla tapahtuukaan tai päätetään. Arinalaisena olet tärkeä osa yhteisöä, joka tekee työtään rakkaudesta Pohjois-Suomeen. Yhdessä muodostamme osuuskaupan, joka tuottaa hyötyjä jäsenilleen eli omistajille.

Osuuskauppatoiminta on arvopohjaista. Kiinnostus ihmisistä on yksi arvoistamme; muita ovat osuustoiminnan tarkoitus, tavoitteellisuus ja onnistuminen. Kiinnostus ihmisistä on toimintamme lähtökohta; emme voi tuottaa palveluja, ellemme tiedä, mitä omistajat meiltä odottavat. Se on myös edellytys onnistumiselle.

Arinalaisten tiivis yhteistyö mahdollistaa laadukkaiden palvelujen tuottamisen tehokkaasti. Välitämme toisistamme, autamme työkaveria ja olemme nöyrän ylpeitä osaamisestamme.

Arinalaisuus on osuuskauppatoimintaa pohjoissuomalaisittain. Se on sitä, että teemme työmme joka päivä kilpailijoita paremmin nimenomaan omistajien hyödyksi. Kyse on sekä palveluasenteesta että osaamisesta. Asenne on luonteenpiirre, osaaminen karttuu työskentelyn ja valmennusten myötä.

Osuuskauppa Arina mahdollistaa monipuoliset tehtävät ensimmäisestä työtehtävästä lähtien. Työn vaihtelevuuden lisäksi voit halutessasi työskennellä monessa eri toimipaikassa tai jopa monella eri toimialalla kuten ravintolassa ja kaupassa. Arina myöskin tukee kehittymistäsi ja mahdollistaa ammattilaisilleen etenemisen esimerkiksi esimiestehtäviin. Arina työllistää noin 3000 pohjoissuomalaista. Eteläisin toimipaikka sijaitsee Pyhännällä ja pohjoisin Inarissa. Arinalaiset palvelevat market- ja tavaratalokaupassa, liikennemyymälä- ja polttonestekaupassa, erikoisliikekaupassa sekä matkailu- ja ravitsemiskaupassa.

Osuuskauppa Arinan avoimet työpaikat

Usein kysytyt kysymykset

Mistä löydän Arinan avoimet työpaikat?

Arinan avoimet työpaikat löytyvät osoitteesta https://arina.fi/tyopaikat/.

Milloin kesätyöhaku alkaa?

Kesätyöhakumme aukeavat vuoden 2021 alussa. Seuraathan aktiivisesti Arinan avoimia työpaikkoja sekä sosiaalisen median kanavia. Yleisen koronatilanteen kehitys vaikuttaa rekrytointipäätöksiimme myös kesätyöntekijöiden osalta, joten tiedotamme aiheesta tarkemmin lähempänä ajankohtaa.

Miten korona vaikuttaa toimintoihinne?

Koronapandemian vuoksi matkailu- ja ravintola-alan toimialallamme on tällä hetkellä tarjolla vähemmän työpaikkoja kuin normaalisti. Myös muilla toimialoilla rajoitukset vaikuttavat työvoiman tarpeeseen, mutta eivät niin rajusti. Koronaviruspandemiasta johtuen arvioimme rekrytointitarpeitamme parhaillaan huolellisesti. Keskitymme varmistamaan nykyisten työntekijöidemme työn riittävyyden tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Tämä tarkoittaa sitä, että vastuullisena työnantajana pyrimme tarjoamaan esimerkiksi matkailu- ja ravintola-alan työntekijöillemme töitä market-kaupan puolelta.

Olen laittanut avoimen hakemuksen Arinalle. En ole saanut vielä yhteydenottoa. Mitä teen?

Ensisijaisesti keskitymme rekrytoinneissa ilmoitettujen avoimien työtehtävien täyttämiseen ja juuri kyseisiä tehtäviä kohtaan kiinnostuksensa ilmaisseiden kandidaattien hakemusten käsittelyyn. Käsittelemme myös avoimia hakemuksia viikoittain, mutta aina suosittelemme hakemaan myös itseänsä kiinnostavaa avointa tehtävää omalla hakemuksella.

Hakemuksen laittaminen vaatii rekisteröitymisen ja vie aikaa. Voisiko hakemuksen laittaa vain sähköpostin liitteenä toimipaikkaan?

Ensimmäisellä kerralla hakemuksen täyttäminen vie hieman pidemmän ajan, mutta seuraavilla kerroilla hakeminen on huomattavasti nopeampaa ja voit hyödyntää jo olemassa olevaa tietoa hakijaprofiilistasi. Keräämällä hakemukset järjestelmään varmistamme myös hakijoiden tasavertaisuuden rekrytointivaiheessa sekä myös tietosuojaan liittyvien asioiden toteutumisen.

Olen saanut useamman ei kiitos viestin hakemukseeni liittyen. Haluaisin teille töihin, mutta mitä voisin tehdä paremmin?

Ethän lannistu, sillä haemme jatkuvasti uusia osaajia joukkoomme ja hetkenä minä hyvänsä myös sinulla voi olla mahdollisuus päästä meidän työkaveriksemme. Parhaiten erotut hakijoiden joukosta vastaamalla kaikkiin hakulomakkeella oleviin kysymyksiin sekä liittämällä hakemukseesi CV:n. Mikäli sinulla on suosittelijoita, niin muistathan mainita myös heistä.

Laitoin hakemuksen. Kuinka pian tiedän, pääsenkö haastatteluun?

Käsittelemme meille saapuneita hakemuksia koko hakuprosessin ajan ja pääsääntöisesti haastatteluun kutsuttavat henkilöt valitaan rekrytoinnin päätyttyä, yleensä viikon kuluessa. Joissakin tapauksessa haastattelukutsut saattavat tulla myös huomattavasti nopeammin ja tehtävä saatetaan täyttää myös kesken hakuprosessin heti sopivan henkilön löydyttyä.

Haluaisin tehdä töitä koulun ohella. Onnistuuko se?

Onnistuu. Meillä on tarjolla töitä myös iltaisin ja viikonloppuisin market-kaupassa, matkailu- ja ravitsemistoimialalla sekä liikennemyymälöissä. Mikäli työpaikkailmoituksesta ei selviä suoraan opintojen ohella työskentely, suosittelemme soittamaan tai laittamaan sähköpostia lisätietojen antajalle. Hän osaa parhaiten kertoa kenelle työpaikka profiloituu parhaiten.

Kuinka kauan hakemusta säilytetään ja kuinka kauan se on voimassa?

Hakemuksesi on voimassa hakemaasi työpaikkaan siihen asti, kunnes rekrytointi on päättynyt. Osassa työhakuja kysymme, saako hakemustasi käyttää muissa rekrytoinneissa ja mihin saakka. Hakemuksia säilytetään tietokannassamme 1,5 vuotta, jonka jälkeen ne poistetaan automaattisesti. Voit kuitenkin hakijatilisi kautta pyytää henkilötietojesi poistamista milloin vain. Jos haluat ainoastaan peruuttaa yksittäisen työhakemuksesi, voit tehdä sen ehdokkaan aloitussivun kautta.