Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (kokki, tarjoilija)

Ravintola- ja catering-ala on nuorekas, kehittyvä, monipuolinen ja kansainvälinen asiakaspalveluala.

Kokki valmistaa ruokaa, osallistuu ruokalistojen suunnitteluun, huolehtii tavaroiden tilauksesta, keittiön puhtaanapidosta sekä laitteiden toimintakunnosta. Työ on usein kiireistä ja kausivaihtelut voivat olla suuria.

Tarjoilija esittelee ja myy ruokia ja juomia, ottaa vastaan tilaukset, kattaa pöydät, huolehtii tarjoilusta, maksun perimisestä sekä pöydän siistimisestä. Työ on usein vuorotyötä ja työrytmi vaihtelee paljon.

Alan työpaikkoja voivat olla esimerkiksi hotellin ravintolat, henkilöstöravintolat, kahvilat, lounasravintolat ja pitopalveluyritykset.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä alalle työllistymiseen vaaditaan?

Myönteistä palveluasennetta, yhteistyökykyä ja ammatin keskeisten tietojen ja taitojen hallintaa.

Missä voi työskennellä?

Ravintoloissa, hotelleissa, kahviloissa, baareissa, suurtalouskeittiöissä, hoito- ja hoivalaitoksissa.

Kilpailut ovat päättyneet. Kiitos mielenkiinnosta.