REDU — Valmentavat koulutukset

VALMAssa saat tietoa jatkokoulutusmahdollisuuksista sekä ohjausta ja tukea ammatinvalintaan. TELMAssa opiskellaan arjen taitoja.

VALMA

VALMA antaa valmiuksia ammatilliseen koulutukseen hakeutumiseen. Koulutus vahvistaa opiskelijan edellytyksiä suorittaa ammatillinen perustutkinto. Voit tutustua eri aloihin ja parantaa peruskoulun arvosanojasi. Jokaiselle opiskelijalle rakennetaan oma henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.

Kenelle VALMA sopii?

  • nuorille, jotka eivät ole löytäneet itselleen sopivaa opiskelupaikkaa
  • nuorille, jotka tarvitsevat opiskeluihinsa erityistä tukea
  • ammatillisen koulutuksen tai lukion keskeyttäneille
  • maahanmuuttajille, joiden kielitaito on tasoa A2.2.

Linkit

VALMA erityisopetuksena

Erityisopetuksena järjestettävässä VALMA-koulutuksessa vaativaan erityiseen tukeen ovat oikeutettuja ne opiskelijat, joilla on vaikeita oppimisvaikeuksia tai vaikea vamma / sairaus, minkä vuoksi opiskelija tarvitsee yksilöllistä, laaja-alaista ja monipuolista erityistä tukea. Opiskelun tueksi laaditaan henkilökohtaisen opetuksen järjestämistä koskeva suunnitelma (HOJKS). VALMA erityisopetuksena -koulutuksen paikkakunta on Rovaniemi.

TELMA

Työhön ja itsenäiseen elämään valmentavassa koulutuksessa opiskellaan arjen taitoja. Tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen opiskelijalla on mahdollisimman hyvät eväät itsenäiseen elämään kotona, työssä ja yhteiskunnassa. TELMA antaa opetusta ja ohjausta opiskelijoille, jotka tarvitsevat sairauden tai vamman vuoksi erityistä tukea. TELMA-koulutuksen paikkakunnat ovat Rovaniemi ja Sodankylä. Opinnot kestävät 1-3 vuotta. Sodankylässä mahdollisuus tuettuun asuntola-asumiseen.

Ammatillista koulutusta erityistä tukea tarvitseville

Usein kysytyt kysymykset

Voinko hakea VALMA-koulutukseen, jos olen hakenut yhteishaussa ammatilliseen tai lukioon?

Kyllä, VALMA-koulutukseen voit hakea, vaikka olet hakenut toisen asteen yhteishaussa ammatilliseen koulutukseen tai lukiokoulutukseen.

Kuinka paljon VALMA-koulutuksen suoritettua saa lisäpisteitä, kun hakee ammatilliseen koulutukseen tai lukioon?

VALMA-koulutuksesta saa 6 lisäpistettä.

Onko valmentaviin koulutuksiin pääsykokeita?

Kaikki VALMAan ja TELMAan hakevat haastatellaan hakuajan päättymisen jälkeen.

Kuka voi hakea TELMA-koulutukseen?

TELMAan voi hakea nuori, jolla on erityisen tuen peruste ja siitä lausunto.

Kilpailut ovat päättyneet. Kiitos mielenkiinnosta.