REDU

Hae opiskelemaan joko yhteishaussa 23.2.-23.3.2021 tai jatkuvassa haussa milloin vain!

Yhteishaku

Yhteishaku on tarkoitettu peruskoulun tai lukion päättäville. Yhteishaussa voit hakea ammatillisiin perustutkintoihin sekä valmentaviin koulutuksiin (Valma ja Telma). Ammatillisiin opintoihin on mahdollista yhdistää lukio-opintoja. Yhteishaun hakuaika on 23.2.-23.3.2021. Hakeutuminen tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi.

Yhteishaun tarjonnan löydät osoitteesta: www.redu.fi/yhteishaku.

Jatkuva haku

Jatkuvassa haussa voit hakea opiskelemaan milloin vain tilanteesi mukaan. Voit suorittaa vaikkapa yksittäisiä tutkinnon osia, kokonaisia perustutkintoja tai ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Jos sinulla on jo alan työpaikka, voit suorittaa tutkinnon oppisopimuksella. Myös erilaiset passi- ja korttikoulutukset kuuluvat tarjontaamme. Yrityksille ja yhteisöille järjestämme räätälöityjä henkilöstökoulutuksia sekä täsmäkoulutuksia, rekrykoulutuksia ja muutoskoulutuksia.

Ajankohtaisen tarjonnan löydät koulutuskalenteristamme: www.redu.fi/koulutuskalenteri.

Usein kysytyt kysymykset

Minulla on jo ammatti. Haluaisin opiskella toisen ammatillisen perustutkinnon. Kuinka kauan opiskelu kestää?

Opiskeluaika riippuu aiemmista opinnoistasi. Yleensä aiemmista opinnoista voidaan tunnustaa yksi ammatillinen tutkinnon osa sekä osa yhteisistä tutkinnon osista. Tällöin opiskeluaika on noin 1,5-2 vuotta. Henkilökohtainen opiskeluaika tarkistetaan opintojen alussa.

Voiko koko tutkinnon suorittaa etänä?

Ammattiin opiskelu on hyvin käytännönläheistä. Joitakin yhteisistä tutkinnon osista voi suorittaa etänä, mutta pääsääntöisesti ammatilliset tutkinnon osat suoritetaan paikan päällä joko oppilaitoksessa tai työpaikoilla.

Haluan opiskella ammattilukiossa. Miten hakeudun?

Sinun täytyy hakeutua yhteishaussa haluamaasi ammatilliseen perustutkintoon. Hakulomakkeella ilmoitat samalla halukkuudesta suorittaa lukio-opintoja / ylioppilastutkinnon. Lukio-opintoihin vaaditaan lukuaineiden keskiarvo 7.

Haluaisin opiskella oppisopimuksella. Mistä saan oppisopimustyöpaikan?

Sinun tulee itse hankkia oppisopimustyöpaikka. Verkostoituminen ja avoimien työpaikkojen aktiivinen seuraaminen voi auttaa oppisopimustyöpaikan etsinnässä.

Kilpailut ovat päättyneet. Kiitos mielenkiinnosta.