Liikunnanohjauksen perustutkinto: Liikuntaneuvoja

Sinun ammattisi voi olla liikunta!

Liikuntaneuvoja pääsee työskentelemään ihmisten parissa erilaisten harrastusmahdollisuuksien keskellä esimerkiksi valmentajana, kuntosaliohjaajana tai liikunnallisten elämyspalveluiden ohjaajana. Jos siis haaveilet työskenteleväsi urheilujärjestössä, uimahallissa tai urheiluopistolla valitset Liikunnanohjauksen perustutkinto Santasport Lapin Urheiluopistolla.

Liikunnanohjauksen perustutkinnossa opiskelut ovat käytännönläheiset eli opiskelijat pääsevät itse liikkumaan. Opintoihin kuuluu muun muassa eri lajeihin tutustumista, anatomiaa ja työssäoppimista. Opiskelija saa monipuoliset tiedot ja taidot liikunnan eri osa-alueista ja oppii suunnittelemaan sekä toteuttamaan liikunnallisia kokonaisuuksia erilaisille kohderyhmille. Tutkinto antaa valmiudet toimia erilaisissa liikunta-alan tehtävissä kuten ryhmäliikunnanohjaajana, uimavalvojana tai personal trainerina.

Laajuudeltaan perustutkinto on 180 opintosuorituspistettä (osp) ja kestää keskimäärin kolme vuotta. Lukion tai toisen ammatillisen koulutuksen suorittaneet voivat opiskella tutkinnon tiivistetysti. Liikunnanohjauksen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin

Santasport opiskelupaikkana

Santasport Lapin Urheiluopisto tarjoaa mahtavat puitteet aktiiviseen opiskeluun ja vapaa-aikaan. Urheiluopisto sijaitsee aivan Rovaniemen keskustan läheisyydessä, Ounasvaaran metsäisissä maisemissa eli meillä yhdistyy kaupungin syke ja luonnon rauha.

Urheiluopiston sisätiloista löytyy kuntosalit, ryhmäliikuntatilat, sauna- ja allasosasto sekä keilahalli. Urheiluhallissa on lisäksi telinevoimistelutilat, kiipeilyseinät, tatami, parkettikentät ja yleisurheilupuitteet. Liikunta mahdollisuudet eivät onneksi rajoitu sisätiloihin vaan suoraan pihasta pääsee Ounasvaaran hienoille retkeily- ja hiihtoreiteille, frisbeegolf-radalle tai ulkokuntosalille. Pihapiirissä on myös puitteet kaikenlaiseen jääurheiluun ja palloilulajeihin. Ja oma opiskelijaravintola varmistaa, että energiaa riittää kaikkeen tekemiseen.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun yhdistäminen

Lisäksi Santasportilla voi yhdistää opiskelut tavoitteelliseen kilpa- ja huippu-urheiluun. Opiskelija voi hakea Lapin Urheiluakatemiaan, josta hän saa kokonaisvaltaista tukea harjoitteluun ja opiskeluun matkalla huipulle.

Muut opiskelumahdollisuudet

Meillä voit opiskella, myös Tanssialan- sekä Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon. Lisäksi meidän koulutustarjonnassa on Personal trainer-, Valmentaja-, Luontoelämysohjaaja- ja Hieronnan ammattitutkinnot.

Seuraa meitä Instagramissa:

https://www.instagram.com/santasport/

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeemme, saat mielenkiintoisimmat kuulumiset Santasportin maailmasta suoraan sähköpostiisi.

https://santasport.fi/yhteystiedot/

Hakeutuminen koulutukseen

Voit hakea kevään yhteyshaussa opintopolku.fi -kautta sekä sähköisellä hakulomakkeella ns. ”jatkuvassa haussa” santasport.fi/koulutus -sivuilta

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka kauan opiskelu kestää?

Liikunnanohjauksen perustutkinnon opinnot kestävät peruskoulupohjaisilla opiskelijoilla n. 3 vuotta. Yo- tai ammatillisen tutkinnon suorittaneilla n.2 vuotta.

Miten opintoihin haetaan ja minkälaiset pääsykokeet ovat?

Haku tapahtuu joko yhteishaun kautta tai jatkuvan haun kautta. Pääsykokeet sisältävät kaksi osiota: liikunnallinen osio ja yhteistoiminnallisuutta ja sosiaalisuutta mittaava osio. Korona-tilanne saattaa vaikuttaa ja valintaan tulee jotain muutoksia.

Onko asuntolassa asuminen ilmaista?

Lapin urheiluopiston asuntolassa asuminen on ilmaista viikkomajoittujille (ma -pe). Mikäli opiskelija tarvitsee majoituksen myös viikonlopuille, niin viikonlopuilta pitää maksaa.

Voiko alaa opiskella oppisopimuksella?

Alaa voi opiskella myös oppisopimuksella.

Mitä jatko-opintomahdollisuuksia alalla on?

Tutkinnon suorittaneella on yleinen jatko-opintokelpoisuus. Suosituimpia aloja ovat olleet ammattikorkeakoulun fysioterapiaopinnot ja liikunnanohjaaja -opinnot sekä yliopiston liikuntapedagogiikan ja luokan opettajan opinnot.

Voiko lähteä vaihtoon ulkomaille?

Opiskelija voi hakea TEO (työssäoppimisjaksolle) ulkomaille yhteistyöoppilaitosten/ -yritysten verkostojen kautta. Nykyisessä maailmantilanteessa opiskelijavaihtoja ei toteuteta.