Tanssialan perustutkinto: Tanssija

Tanssiminen ja esiintyminen teatterissa, televisiossa tai sirkuksessa voi olla ammattisi.

Sinulta tarvitsee löytyä vain intohimo tanssiin, niin me annamme sinulle siihen koulutuksen. Tanssialan perustutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet tanssijan perustehtävien hallintaan. Tule siis opiskelemaan tanssijaksi Santasport Lapin Urheiluopistolle.

Tanssialan perustutkinto kestää keskimäärin kolme vuotta ja on laajuudeltaan 180 opintosuorituspistettä (osp). Opintojen aikana on opiskelijat pääsevät harjoittelemaan muun muassa eri tanssilajeja, ihmisen anatomiaa, musiikkia ja ilmaisutaitoa. Opintoihin sisältyy, myös kokonaisten esitysten suunnittelu ja toteutus. Koulutus sopii kaikille peruskoulun oppimäärän suorittaneille ja se antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Opiskelujen aikana tehdään yhteistyötä tanssialan työelämän ja -opettajien kanssa. Tanssialan perustutkinnon suorittanut voi työskennellä tanssiryhmissä, tuotantokeskuksissa, teatterissa, televisiossa, elokuvissa, viihdeteollisuudessa, matkailu-, mainos- ja sirkusalalla, mutta myös sosiaali- ja terveysalalla sekä eri alojen työpaikoilla.

Santasport opiskelupaikkana

Santasport Lapin Urheiluopisto tarjoaa mahtavat puitteet aktiiviseen opiskeluun ja vapaa-aikaan. Urheiluopisto sijaitsee aivan Rovaniemen keskustan läheisyydessä, Ounasvaaran metsäisissä maisemissa eli meillä yhdistyy kaupungin syke ja luonnon rauha.

Urheiluopiston sisätiloista löytyy kuntosalit, ryhmäliikuntatilat, sauna- ja allasosasto sekä keilahalli. Urheiluhallissa on lisäksi telinevoimistelutilat, kiipeilyseinät, tatami, parkettikentät ja yleisurheilupuitteet. Liikunta mahdollisuudet eivät onneksi rajoitu sisätiloihin vaan suoraan pihasta pääsee Ounasvaaran hienoille retkeily- ja hiihtoreiteille, frisbeegolf-radalle tai ulkokuntosalille. Pihapiirissä on myös puitteet kaikenlaiseen jääurheiluun ja palloilulajeihin. Ja oma opiskelijaravintola varmistaa, että energiaa riittää kaikkeen tekemiseen.

Muut opiskelumahdollisuudet

Meillä voit opiskella, myös Liikunnanohjauksen- sekä Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon. Lisäksi meidän koulutustarjonnassa on Personal trainer-, Valmentaja-, Luontoelämysohjaaja- ja Hieronnan ammattitutkinnot.

Hakeminen tanssialan koulutukseen

Voit hakea suoraan oppilaitokseen sähköisellä hakulomakkeella ns. “jatkuvassa haussa”sekä kevään yhteishaussa opintopolku.fi -kautta.

Jatkuva haku käynnissä, hae osoitteessa:

https://lao-plus.solenovo.fi/education/app/applicant/applicationwizard/new?education=1913483476&lang=fi

Seuraa meitä Instagramissa:

https://www.instagram.com/santasport/

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeemme, saat mielenkiintoisimmat kuulumiset Santasportin maailmasta suoraan sähköpostiisi.

https://santasport.fi/yhteystiedot/

Usein kysytyt kysymykset

1.Millainen on tavallinen tanssinopiskelijan päivä?

Opiskelupäivien työjärjestys vaihtelee runsaasti riippuen esimerkiksi esityksien, kiertueiden jne aikataulusta. Esimerkki: Kun valmistaudumme konserttiin, jossa esitetään useampia tanssiesityksiä, niin aamupäivisin keskitytään oman tanssitaidon kehittämiseen ja iltapäivisin työstetään teoksia/ esityksiä.

2. Mitä tanssialan perustutkinnossa opiskellaan?

Tanssia eri tanssinlajien kautta(kansantanssi, baletti, nykytanssi, street- lajit, jazz jne.), kehonhuoltoa, musiikkia, ilmaisua ja tanssin tuntemusta.

3.Kuinka kauan opiskelu kestää?

Riippuen tulevaisuuden suunnitelmista ja aiemmasta osaamisesta 1,5 – 3 vuotta.

4. Kuka voi opiskella tanssialaa?

Tanssijan ammatti on fyysisesti ja psyykkisesti vaativa ammatti. Opiskelijalta edellytetään hyvää yleiskuntoa ja valmiutta heittäytyä erilaisiin työtilanteisiin.

5. Mihin tanssijat työllistyvät?

Tanssijat työllistyvät itsenäisiksi ammatinharjoittajiksi, teattereihin tai produktioihin. Lisäksi jatko-opintojen kautta koreografeiksi, opettajiksi jne…Tanssitaiteilija voi työskennellä myös tuotannollisissa ja hallinnollisissa tehtävissä tai esimerkiksi yhteisötaiteilijana, yleisötyöntekijänä tai tanssilähtöisten palvelujen tarjoajana erilaisille kohderyhmille niin hyvinvointisektorilla kuin työelämän organisaatioissa.