Talous ja nuoret TAT

Tarvitsetko apua työnhaussa? Tutustu Talous ja nuoret TATin maksuttomaan Duunikoutsi-sovellukseen, joka sisältää kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää työelämästä.

Duunikoutsi – työelämävalmentaja kännykässäsi

Talous ja nuoret TATin Duunikoutsi-mobiilisovellus sisältää kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää työelämästä: Duunikoutsin haasteiden myötä opit tunnistamaan omia vahvuuksiasi ja sanoittamaan osaamistasi, saat arvokkaita vinkkejä työnhakuun aina hakemuksen ja CV:n tekemisestä haastatteluun. Opit myös työelämän pelisäännöistä ja pääset tutustumaan inspiroiviin uratarinoihin. Lisäksi voit luoda sovelluksen avulla osaamispohjaisen CV:n, joka auttaa eteenpäin työnhaussa.

Voit tehdä haasteita oman tavoitteesi mukaisesti kolmesta eri osiosta sen mukaan oletko hakemassa TET-jaksolle, Ekaa työpaikkaa (kesätyöt, osa-aikatyöt ja työharjoittelut) vai Uralle kesätöistä. Voit edetä sovelluksessa Robokoutsin avulla – se suosittelee juuri sinulle sopivia haasteita ja vinkkejä.

Duunikoutsi auttaa sinua:

  • TET-jaksolle ja ensimmäisten työpaikkojen hakemisessa
  • Työelämätaitojen kartuttamisessa
  • Työhakemuksen ja CV:n tekemisessä
  • Itsetuntemuksen kehittämisessä ja omien vahvuuksien tunnistamisessa
  • Tuoreen työelämätiedon saamisessa
  • Urasuunnittelussa ja oman polun löytämisessä

Maksuton Duunikoutsi sovellus on ladattavissa Google Play -kaupasta ja App Storesta.

kunkoululoppuu.fi

Testaa mikä ammatti sinulle sopisi tekemällä Duunikone

Tee testi ja selvitä, sopisitko paremmin lukioon vai ammatilliseen koulutukseen

Osallistu arvontaan ja voita omaksesi Applen Airpodit! Ota Kun koulu loppuu -instatili seurantaan ja käy kommentoimassa uusinta kuvaa 5.11. aikana. Palkinto arvotaan kaikkien kommentoijien kesken. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Usein kysytyt kysymykset

Mistä voin ladata Duunikoutsin ja maksaako sovelluksen lataaminen?

Duunikoutsin voi ladata Google Play-kaupasta tai App Storesta. Sovellus on täysin maksuton.

Mistä löydän tietoa kesätöiden hakemisesta?

Duunikoutsi-sovelluksesta löytyy tietoa kesätöiden hakemisesta. Lisäksi Kun koulu loppuu-sivustolta löydät kattavasti tietoa kesätyöpaikkojen hakemisesta ja ohjeita työnhakuun: https://www.kunkoululoppuu.fi/kesatyo/ohjeita-tyonhakuun/

Milloin kesätyöpaikkoja kannattaa hakea?

Kesätyöpaikan haun voi oikeastaan aloittaa jo TET-jakson aikana. Jos olet TETissä ja viihdyt siellä, miksi et kysyisi jo TETin aikana, pääsisitkö heille ensi kesänä myös kesätöihin. Muuten kesätöiden haku kannattaa aloittaa heti tammi-helmikuussa, mutta muista, että vielä toukokuun loppupuolellakaan ei ole liian myöhäistä hakea ja saada kesätyöpaikkaa.

Miten teen itselleni CV:n?

Voit tehdä itsellesi esimerkiksi osaamispohjaisen CV:n Duunikoutsi-sovelluksen avulla. Mene sovelluksessa ”Ekaa kesätyöpaikkaa” tai ”Uralle kesätöistä” -osioihin ja klikkaa sovelluksen CV-koneeseen. Suorita CV-koneen haasteet ja syötä sähköpostiosoitteesi. Näin saat valmiiksi täytetyn osaamispohjaisen CV:n itsellesi. CV-ohjeita löydät myös täältä: https://www.kunkoululoppuu.fi/kesatyo/ohjeita-tyonhakuun/hakemus-ja-cv/

Miten voin suorittaa TET-jakson vallitsevassa koronatilanteessa?

Korona-aikana monet yritykset eivät tarjoa turvallisuussyistä TET-paikkoja entiseen tapaan. TET-jakson voit kuitenkin suorittaa tarvittaessa myös etänä. Katso vinkkejä etäTET-jaksolle: https://www.kunkoululoppuu.fi/tet/ohjeet-etatet-jaksolle/etatet-ohje-oppilaalle/

Kilpailut ovat päättyneet. Kiitos mielenkiinnosta.